Een Huis kopen in Turkije

 

Kopen?

Altijd al voor een huis dat is waar de zomer lang is? Of in plaats overslaan winter en het voorjaar ervaring?

Dan past Alanya in Turkije is perfect! Alanya heeft het warmste klimaat in het geheel van Turkije en als het ligt aan de zuidkust, kunt u ook buiten zitten in de winter en te eten met uitzicht op de Middellandse Zee. Wij bieden ons appartement en penthouses aan in Alanya | Mahmutlar.


Het luxe dublex penthouse:

€ 195.000


Het grootste appartement uit het complex:

95.000Te Koop Aangeboden Turkije


Tweede huis kopen in Turkije?

Zo ingewikkeld is dat niet. Samen met hulp van onze Nederlandse NVM makelaar zal de overdracht probleemloos verlopen.

 

Aankoopproces tweede huis in Turkije

Een korte uitleg over het aankoopproces voor een tweede huis in Mahmutlar. Eerst wordt een koopcontract opgesteld zoals u in Nederland gewend met de hulp van een Nederlandse makelaar. Dit kan in Turkije of Nederland. Aan u de keus. Vervolgens tekend u het koopcontract en de rest wordt door de Nederlandse makelaar in Nederland afgehandeld.

 

De overdracht

Met de documenten gaat onze Nederlandse NVM makelaar verder aan de slag. Er volgt een melding bij verschillende Turkse autoriteiten over de aanstaande titeloverdracht. Er volgt een klein onderzoek en zijn er geen bezwaren dan kan de koop formeel afgewikkeld worden. Nu zullen er wat handtekeningen gezet moeten worden. Het appartement of penthouse wordt op uw naam gezet. Binnen enkele maanden is de overdracht geregeld en bent u de nieuwe eigenaar van het appartement of penthouse in één van de prachtigste Turkse gebieden.

 

Inschrijven bij het kadaster

Het voornaamste is dat uw nieuwe woning in het kadaster op uw naam geschreven wordt. Dit betekent dat u de zogenaamde 'Tapu' krijgt. Een Tapu is een inschrijving in het kadaster. Hierop staat uw naam en uw foto. Op de Tapu verschijnt ook een bedrag. Dit bedrag is het bedrag waarvoor uw woning in het kadaster staat ingeschreven.

Er moet overdrachtsbelasting betaald worden. De overdrachtsbelasting is 3% van de prijs die op de Tapu vermeld staat. Als laatste moet er een verzekering voor aardbevingen afgesloten worden. Deze verzekering is verplicht.

 

Turkse Notaris

Voor de dienstverlening van de Turkse notaris betaalt u ongeveer 2% van de aankoopprijs.

 

Vertrouwde NVM Makelaar

Wij betalen de kosten van de Nederlandse NVM makelaar. Samen willen wij dat de overdracht goed afgehandeld wordt. Daarom een makelaar uit Nederland (Castricum/Alkmaar) die tevens gevestigd is in Mahmutlar.

 

Interesse in het kopen van een tweede huis in Turkije?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op, zodat u ook binnenkort kunt overwinteren of permanent kan wonen in Turkije.